nieuws

Twenterand erkent fouten bij procedure rond avonturenpark Den Ham

Raad van State
Raad van State © RTV Oost / Rogier van den Berg
De gemeente Twenterand heeft vandaag bij de Raad van State toegegeven zware fouten te hebben gemaakt bij het bestemmen van een avonturenpark in Den Ham. Eerder verklaarde de gemeente nog bij de Raad dat het bestemmingsplan voor het park van Adventure Point aan de Flierdijk goed was doordacht.
Na forse kritiek van de eigenaren van het naastgelegen vakantiepark en manege De Lourenshoeve denkt de gemeente er nu anders over. "Wij zijn totaal verrast", verklaarde raadsvoorzitter Dick Slump. En dat gold ook voor de exploitanten van Adventure Point. "Het is teleurstellend dat dit nu pas aan het licht komt", vertelde een van de exploitanten. "Dit is een zware dobber."

Alsnog onderzoek

Volgens de raadsvoorzitter kan de schade wel meevallen. De gemeente gaat alsnog onderzoek doen naar de gevolgen van de activiteiten op het avonturenpark. Het gaat om een klimbos, lasergamen, andere outdoor-activiteiten en horeca. Een gemeentewoordvoerster erkende dat nader onderzoek en aangescherpte planregels nodig zijn. Dat zal met een apart bestemmingsplan worden geregeld.

Privébegraafplaats Vriezenveen

De gemeente is minder toegeeflijk voor een agrarische familie uit Vriezenveen. De familie wil op eigen terrein een privébegraafplaats realiseren, maar de gemeente is daar nog niet klaar voor. Een particuliere begraafplaats is volgens de gemeente op die plek wel mogelijk, maar er moet eerst beleid voor worden gemaakt. De gemeente wil nu nog geen precedenten scheppen. Volgens de familie is dat argument onzin.

De Raad doet binnen enkele maanden uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.