nieuws

School in Enschede weer open na rattenplaag

Basisschool in Enschede weer open na rattenoverlast
Basisschool in Enschede weer open na rattenoverlast © RTV Oost / Jaap Even
Basisschool De Noorderkroon in Enschede is weer open, na een week gesloten te zijn geweest in verband met rattenoverlast. De 106 leerlingen worden door een rattenbestrijder welkom geheten. Ook krijgt iedereen een snoepje in de vorm van een muis.
Vorige week vrijdag werd het schoolgebouw gesloten op advies van de GGD en een gespecialiseerd bedrijf nadat er door personeel ratten in de school waren gezien. De leerlingen zijn tijdelijk ondergebracht op twee alternatieve locaties.

Opgelucht

Inmiddels is de school verlost van de ratten en kan vandaag weer open. Tot grote opluchting van directeur Jan de Maa. "Voor de kinderen was deze week denk ik leuk, want ze hadden twee dagen extra vrij. Voor leraren was het vooral een intensieve week."
Ook voor de ouders van de leerlingen waren het bijzondere dagen. "Het was een grote chaos", vertelt een vader van een leerlinge. "Maar het kan gebeuren, het is immers een oud gebouw. Gelukkig kan ze weer naar school."

Maatregelen

In het gebouw zijn meer dan 50 ratten gezien. De afgelopen week werd in en rondom de school hard gewerkt aan de bestrijding van de ratten. Gaten en kieren zijn gedicht, er zijn weringen aangebracht en vallen geplaatst. Ook zijn alle lokalen schoongemaakt.
Of de ratten wegblijven, moet de komende tijd blijken. Rattenbestrijders zullen het hele schooljaar het gebouw monitoren op de beesten. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.