nieuws

Boerinnen laat je verwennen. Het is de Dag van de Boerin!

De dag van de Boerin. Deze dag werd in het leven geroepen in 2013 door boerin Gerda Briene. Zij twitterde toen: "Het is de dag van de boerin!" Inmiddels is de speciale dag een groot succes onder boerinnen.
Nathalie Kloosterboer werkt samen met haar man op hun boerderij in Deventer en vindt de Dag van de Boerin een leuk initiatief. "Ik doe van alles. Ik verzorg de kalfjes, ik doe de administratie en ik help waar er hulp nodig is." 
"We hebben hier wel eens groepen zitten en dan mag ik rond het middaguur een rondleiding geven. Dan kom je binnen en dan kijken ze mij aan. "Ben jij de boerin?" Dus, ja geen bloemetjesschort, geen klompen, geen doekje in mijn haar. Gewoon anno 2019."

Bescheiden boerinnen

Volgens Gerda wordt er vanuit gegaan dat het vanzelfsprekend is wat boerinnen allemaal doen. "Ik vind het best bijzonder. Het gezin en het bedrijf draaiende houden. Er komt veel op boerinnen af en daarom mogen ze best een keer in het zonnetje worden gezet."

"Ik ben moeder van mijn kinderen en van mijn dieren"

Boerin Annemarie Noordman in Lemelerveld vindt de dag erg mooi, want meestal wordt de boer genoemd. "Achter de schermen doet de boerin ook erg veel."
"Ik ben moeder van mijn kinderen, maar ook van mijn dieren. Dat heet boerin zijn."
Annemarie Noordman met haar biggen
Annemarie Noordman met haar biggen © RTV Oost / Tim Woldering

Verrassingspakketten

Om de boerinnen extra te verwennen kwam Gerda, samen met een andere boerin, op het idee om verrassingspakketten voor elkaar te maken. "Wij verzamelen informatie van de boerinnen die dat leuk vinden. En zij maken uiteindelijk pakketten voor elkaar. Zelf heb ik er ook een en die ga ik vanavond uitpakken". 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.