nieuws

Overijsselse muzikanten brengen ode aan Mathieu van der Poel

In aanloop naar het WK heeft Mathieu van der Poel zijn eigen lied
In aanloop naar het WK heeft Mathieu van der Poel zijn eigen lied © Volle Bak
Mathieu van der Poel staat te boek als Neerlands grootste wielertalent en overtreft dit seizoen alle verwachtingen. In aanloop naar het WK wielrennen, later deze maand in het Engelse Yorkshire, brengt de Overijsselse muziekgroep Volle Bak een ode aan Van der Poel.
Volle Bak bestaat uit zeven muzikanten uit Overijssel, die voor deze gelegenheid voor het eerst samen optrokken. Genemuidenaren Martin Bakker, Harry van Rees, Jan Willem Bennink, Gerben Beens en Jerry Hoekman werkten samen met Hendri Bredewold uit Hasselt en Robert Mulder uit Kampen. Op de melodie van Twisting By The Pool van Dire Straits brachten ze een muzikaal eerbetoon aan Mathieu van der Poel.
Gitarist Harry van Rees legt uit hoe het nummer tot stand kwam. "Een bekende van ons, Wim (Rietman, red.), is groot fan van Mathieu van der Poel. Hij heeft de tekst geschreven en als het ware 'de troepen' verzameld om het nummer uit te brengen."
Sinds gisteravond is het nummer te vinden op Spotify en YouTube. Binnen 24 uur is de clip al bijna vierduizend keer bekeken. "Het gaat heel hard", aldus Van Rees. "Het begon eigenlijk als een geintje, maar we krijgen heel veel reacties. Hopelijk wordt het echt een hit als Van der Poel binnenkort het WK rijdt."

Doorbraak

Van der Poel (24) is tweevoudig wereldkampioen veldrijden en regerend Europees kampioen mountainbiken. Dit jaar brak hij door als wegwielrenner met onder meer overwinningen in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. In Yorkshire geldt hij als favoriet bij de wegrit op zondag 29 september.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.