nieuws

Slachtoffer monstertruckdrama over besluit Mario D: beter voor de slachtoffers én voor hemzelf

Ongeluk met monstertruck in Haaksbergen
Ongeluk met monstertruck in Haaksbergen © Persbureau GinoPress
"Het haalt de spanning weg bij de slachtoffers." Het zijn de woorden van Michiel Weustink die reageert op het besluit van Mario D. om zijn straf niet langer aan te vechten. Weustink brak op 28 september 2014 zijn rug op twee plaatsen en liep een klaplong op toen Mario D. met zijn monstertruck het publiek in reed in Haaksbergen.
Weustink stond op de plek waar D. het publiek in reed. De Hengeloër dook naar eigen zeggen nog op tijd weg voor de wielen die drie dodelijke slachtoffers maakten en tientallen andere mensen verwondden. Toch raakte hij zelf ook zwaargewond. "Geestelijk gaat het goed", zegt Weustink maar lichamelijk heeft hij nog wel eens klachten. 

De cel in

De Hengeloër vindt het besluit van Mario D. 'verstandig'. Vandaag werd bekend dat D. het cassatieverzoek bij de Hoge Raad intrekt. Hij verzet zich niet langer tegen de straf die de rechtbank hem oplegde. Direct gevolg is dat de bestuurder van de monstertruck de cel in moet. "Het is voor de slachtoffers beter, maar ook voor hem zelf", concludeert Weustink. 
Het is bijna vijf jaar geleden dat het drama plaatsvond. Weustink gaat ieder jaar terug naar het plein in Haaksbergen naar het monument, maar kijkt toch vooral vooruit. "Je moet toch verder. Daar waren wij al een tijdje mee bezig."

Opluchting

Letselschadespecialist Yme Drost stond de afgelopen jaren zo'n dertig slachtoffers en nabestaanden van het drama bij. "Er is een gevoel van opluchting dat op dit punt het boek definitief dicht is", aldus Drost. "Iedere keer dat dit drama in de media kwam, rakelde het toch weer de emoties op van die gebeurtenis. Dat kan na vandaag definitief worden afgesloten."
Volgens Drost is het verwerken van een drama als dat in Haaksbergen makkelijker wanneer een verdachte een - in de ogen van de slachtoffers - terechte straf heeft gekregen. "Dat speelt zeker een rol. Als een verdachte ontkent, krijgen slachtoffers sterker het gevoel dat hij gestraft moet worden. Dat was in dit geval niet anders."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.