nieuws

Stegeman wil focus bij PEC verleggen op RKC-thuis: ''De spelers steunen mij unaniem''

Amper een week nadat naar buitenkwam dat PEC Zwolle-trainer John Stegeman met bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur van zijn auto kroop en een lantaarnpaal ramde, moet in Zwolle het voetbal weer de boventoon voeren. Komende zondag staat er immers een thuisduel met promovendus RKC Waalwijk op het programma. 
"Ik voel vanuit de club heel veel steun. Ook vanuit de groep, de spelers hebben aangegeven mij unaniem te steunen. Dat geeft mij een heel fijn en prettig gevoel. Ik heb een fout gemaakt, zo simpel is het. Dat kan ik nu niet meer veranderen. Ik hoop het zo goed mogelijk weer op te pakken", legt Stegeman uit.

Afleiding

De oefenmeester wil dat de focus bij PEC Zwolle wordt verlegd naar de wedstrijd van aanstaande zondag. Mede zodat Stegeman zijn gedachten kan verzetten. "De momenten dat ik het veld sta zijn de fijne momenten, dan kan ik me helemaal richten op het team. Dat vind ik het meest prettige en geeft mij een goede afleiding."

Elbers en Leemans

Bij RKC Waalwijk treft PEC Zwolle Stanley Elbers en Clint Leemans, die door de Blauwvingers beiden worden verhuurd aan de Brabanders. "Dat zijn gewoon goede spelers", vult gelegenheidsverdediger Rick Dekker aan. "Ik heb ze tegen FC Twente met 3-3 gelijk zien spelen, dat was best wel een aardige wedstrijd. Zij beschikken over voetballend vermogen en willen dus ook voetballen. Wij winnen niet zomaar even van RKC. We moeten zorgen dat we zelf top zijn, dan heb ik er alle vertrouwen in."

Ghoochannejhad

Bij PEC Zwolle kan nieuwkomer Reza Ghoochannejhad zijn debuut gaan maken. De aanvaller, die op de slotdag van de transfermarkt overkwam van het Cypriotische APOEL Nicosia, zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.