nieuws

Agente en Duitse vrouw in Enschede aangereden door scooter

Bij een incident in de binnenstad van Enschede zijn gisteravond twee scooterrijders, een politieagente en een Duitse vrouw gewond geraakt. De politie heeft een deel van het centrum tijdelijk afgezet voor onderzoek. De scooterrijders en de Duitse vrouw zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Aan het einde van de avond kregen agenten meldingen van overlast door jongeren in de Kalanderstraat. De jongeren vertrokken op aangeven van de politie. Kort daarna kwam er vanuit De Heurne een scooter aanrijden zonder verlichting. Een agent gaf een stopteken, maar dat negeerden de twee jongens op de scooter. 

Niet remmen, maar doorrijden

Ze reden met hoge snelheid door, richting de Kalanderstraat, waar een agente ook een stopteken gaf. De scooter remde niet af, maar reed recht op de agente af. Zij sprong aan de kant, maar werd toch geraakt waardoor ze een been kneusde. 
De scooter reed vervolgens door richting het Van Heekplein, waar drie mensen liepen. Eén van die mensen, de Duitse vrouw, werd geraakt waarna de scooter ook onderuit ging. De vrouw raakte gewond, net als de twee scooterrijders die beiden geen helm bleken te dragen. De jongens zijn bewusteloos geweest. Opvallend was dat de bestuurder in plaats van een helm een bivakmuts droeg. Waarom, wordt nog onderzocht. De scooterrijders zijn vanwege hun verwondingen niet aangehouden, maar zodra ze in staat zijn te reageren worden ze gehoord.
De politie is meteen een groot onderzoek gestart. Onder meer de technische staat van de scooter wordt onderzocht om te achterhalen wat er is gebeurd. Ook is sporenonderzoek gedaan. Afhankelijk van wat er wordt aangetroffen kan het weken tot maanden duren voor de resultaten van het ongeluk bekend zijn, aldus de politie. Inmiddels zijn getuigen gehoord en de politie gaat camerabeelden uit de omgeving bekijken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.