Hoofdklasse: Staphorst boekt monsterzege, Berkum lijdt thuisnederlaag

In de hoofdklasse stond zaterdagmiddag de derde speelronde op de rol. Berkum, dat nog de volle buit had na twee wedstrijden, ging in eigen huis onderuit tegen Urk en Staphorst zegevierde met grote cijfers over Purmersteijn.

In Zwolle was het duel redelijk in evenwicht en kregen beide ploegen in de eerste helft kansen op de openingstreffer. Desondanks was het halverwege 0-0. Na rust kwamen de bezoekers uit Flevoland sterk uit de kleedkamer en dat leverde kansen op. Berkum-doelman Veurink moest  uiteindelijk capituleren op een inzet van Schrijver. De thuisploeg kreeg in de slotfase de uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen, maar dat gebeurde niet en daardoor gingen de punten mee naar Urk.

Staphorst boekt monsterzege

Staphorst heeft geen spaan heel gelaten van Purmersteijn. In Noord-Holland werd het maar liefst 2-8 voor de formatie uit Overijssel. Martijn Brakke vond tweemaal het net, de overige treffers kwamen op naam van Ewald Koster, Mike Reuvers, Justin Benjamins, Pascal Mulder, Xavér Slot en Martin van 't Ende.  

DETO verliest ook derde duel
DETO Twenterand ging vanmiddag ook in zijn derde wedstrijd onderuit. RKAV Volendam was in Vriezenveen een maatje te groot: 1-4. De bezoekers schoten uit de startblokken want na veertig seconden zette Giele zijn ploeg op voorsprong. Bij rust was het al 0-3 voor Volendam door treffers van Springer en Plat. Een kwartier voor het einde zorgde Springer voor de 0-4. De eretreffer van DETO kwam op naam van Aman. 

Eerste zege Genemuiden

Na een nederlaag en een gelijkspel wist SC Genemuiden zaterdag de eerste zege van het seizoen te boeken. In eigen huis werd Eemdijk met 2-0 aan de kant gezet. Beide treffers vielen na rust. Baicadila brak na ruim een uur de ban voor de ploeg van trainer René van der Weij en dankzij een doelpunt van Kavak werd de zege over de streep getrokken. 

SC Genemuiden heeft de eerste drie punten binnen (foto: Orange Pictures/Helmich Lubberts)

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Hoofdklasse B en de statistieken van Berkum, DETO en Genemuiden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: