nieuws

'Vriezenveense Nachtwacht' met 72 bekende Vriezenveners onthuld

De Vriezenveense variant op de Nachtwacht is vanavond onthuld. Op het Manitobaplein in Vriezenveen was de onthulling onderdeel van het feestprogramma rondom het 650-jarig bestaan van het dorp.
Niet veel kunstenaars zullen het durven, maar Stefan Schipper uit Vriezenveen probeerde het gewoon: een heuse Rembrandt nabootsen. Met een camera, welteverstaan. Een half jaar geleden trommelde hij 72 bekende Vriezenveners op om hen vast te leggen in een 'Nachtwacht-setting'.
De Vjennelacht, zoals het project heet, is op een doek van zes bij acht meter gedrukt. Daar is de echte Nachtwacht (3.6 bij 4.3 meter) opeens héél klein bij. 

Geen zwaard, wél een frituurpan

Maar er zijn meer verschillen. Zo staan de Vriezenveners niet als zwaarddragers, piekeniers of musketiers afgebeeld, maar gewoon als zichzelf. Dat betekent dat de snackbareigenaar geen zwaard, maar een frituurpan vasthoudt en de fietsenmaker een fietsband. Zoals iedereen ze kent.
De belangstelling was vanavond groot bij de onthulling. "Een echte Vriezenvener kent zeker 80 procent van de mensen op deze foto", aldus Schipper.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.