nieuws

"Duitse vissers langs de IJssel hebben papieren beter op orde dan Nederlanders"

Een kleine tweehonderd Duitse vissers hebben dit weekeinde een visstek gevonden langs de rivier de IJssel. Maar voor overlast zorgen ze niet of nauwelijks, stelt Hans Holsbeek van Sportvisserij Oost-Nederland.
Holsbeek controleert dit weekeinde met collega's de Duitse vissers van het evenement Tock-Fiction, georganiseerd door onze oosterburen. "De Duitsers zijn van de regeltjes. Ze hebben de vispapieren beter op orde dan de Nederlanders", aldus Holsbeek. "De belangrijkste regel? Om te vissen moet je een vispas hebben."

Waardeloos

Vanaf camping de Stuurmanskolk zoeken de Duitsers dit weekeinde een plek langs het rivierwater. Maar niet iedere Nederlandse visser is daar blij mee. In Veessen zegt een Nederlandse hengelaar: "Waardeloos die Duitsers, veel te druk. Laat ze wegblijven en in eigen land gaan vissen. Straks is er voor ons geen plek meer."
Hij weet waarom de Duitsers naar Nederland komen; de visregels in Duitsland zijn veel strenger. Gevangen vis moet bijvoorbeeld meteen doodgemaakt worden, mag niet teruggezet worden. "Maar laat ze de regels daar dan veranderen. Dáár moet Europa wat aan doen; overal dezelfde regels. Nu komen ze allemaal hier en daar zit ik absoluut niet op te wachten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.