nieuws

Smits nekt oud-werkgever FC Twente Vrouwen en schiet PSV in slotfase naar zege

Tommy Stroot, trainer FC Twente Vrouwen
Tommy Stroot, trainer FC Twente Vrouwen © Orange Pictures / Ron Jonker
FC Twente Vrouwen is er niet in geslaagd de koppositie in de Eredivisie Vrouwen te heroveren. In eigen huis werd er met 3-2 verloren van PSV, mede door twee treffers van Joëlle Smits, die vorig seizoen nog in Twentse dienst was. 
Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kreeg FC Twente een strafschop nadat een PSV-hand de bal raakte in het zestienmetergebied. Fenna Kalma, die midweeks nog een hattrick produceerde in het Champions League-duel met Sankt Pölten (2-4), liet dit buitenkansje niet onbenut en tekende voor de 1-0, tevens de ruststand.

Uitgerekend Smits

De Enschedese dames waren amper uit de kleedkamer of het was alweer gelijk. Smits zette de 1-1 op het scorebord. Na iets meer dan een uur spelen tilde Kalma met haar tweede van de middag de stand naar 2-1. De drie punten bleven echter niet op Twentse bodem, want in de slotfase wist PSV alsnog tweemaal het net te vinden via Katja Snoeijs en opnieuw Smits. 
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie Vrouwen. De statistieken van de speelsters van FC Twente zijn via deze link te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.