nieuws

Peter Snijders toegezongen bij installatie als burgemeester van Zwolle

Peter Snijders is vanavond officieel geïnstalleerd als burgemeester van Zwolle. Voorafgaand aan de installatie luidden de klokken van de Peperbus. Dat gebeurde vroeger altijd voor een belangrijke vergadering. Ook werd hij toegezongen door het schoolkoor van De Octopus.
Het is voor Snijders de derde burgemeestersbenoeming. Eerder was hij al burgemeester van de Drentse gemeente De Wolden. Tot vorige week donderdag was hij nog burgemeester van de gemeente Hardenberg.
Peter Snijders beëdigd als burgemeester van Zwolle
Na de installatie door commissaris van de Koning Andries Heidema kreeg Snijders de ambtsketen omgehangen door wethouder René de Heer.
Snijders kreeg de ambtsketen uit handen van wethouder René de Heer

Logische keuze

Dat Zwolle voor hem heeft gekozen valt goed bij veel Zwollenaren en ook bij de politiek in de provinciehoofdstad. Veel mensen noemen het een logische keuze. Snijders was acht jaar burgemeester van Hardenberg en kent de economische regio Zwolle/Hardenberg dan ook goed. Hij werkte daarbij al nauw samen met zijn voorganger Henk Jan Meijer.
Peter Snijders heeft de afgelopen jaren een goede band met hem opgebouwd. Bij de afscheidsceremonie van Henk Jan Meijer als burgemeester van Zwolle was Snijders één van de speciale genodigden. Meijer had hem gevraagd om een speech te houden.

Wonen in Hardenberg

Burgemeester Snijders blijft voorlopig nog wonen in de gemeente Hardenberg. Van hem wordt wel verwacht dat hij verhuist naar Zwolle. Op korte termijn een geschikte woning vinden is nog niet zo makkelijk. Ook niet in Zwolle. Daarom heeft hij van de gemeenteraad een jaar de tijd gekregen om naar een woning uit te kijken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.