nieuws

Projectontwikkelaar winkelcentrum Enschede weigert te betalen voor waardedaling huizen

Projectontwikkelaar winkelcentrum Enschede weigert te betalen voor waardedaling huizen
Projectontwikkelaar winkelcentrum Enschede weigert te betalen voor waardedaling huizen © RTV Oost / Rogier van den Berg
Projectontwikkelaar MVAP weigert planschadevergoedingen te betalen aan een aantal omwonenden van het vernieuwde winkelcentrum Park Stokhorst in Enschede. Het bedrijf stapte vandaag naar de Raad van State om onder de claims van de omwonenden uit te komen.
MVAP is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het winkelcentrum. Met de gemeente is afgesproken dat de ontwikkelaar moet opdraaien voor schadeclaims van omwonenden als hun woningen minder waard zijn geworden. De gemeente constateerde na advies dat enkele woningen aan de Montbretiastraat en de Pioenstraat inderdaad minder waard zijn geworden.

Privacy en uitzicht

Vooral de privacy en het uitzicht van de omwonenden is aangetast door nieuwe woningen bovenop het winkelcentrum. De ontwikkelaar houdt de hand op de knip, omdat de schadeberekening niet zou kloppen. De ontwikkelaar wilde niets kwijt over bedragen, maar een woordvoerder van de gemeente schat de totale schade op niet meer dan 10.000 euro.

Hij verbaasde zich erover dat MVAP niet tot een schikking is gekomen, omdat de kosten van de advocaat van de ontwikkelaar waarschijnlijk al hoger zijn dan de schade. 

De Raad van State doet over zes weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.