nieuws

Honderden Overijsselse boeren naar Den Haag voor demonstratie

Honderden Overijsselse boeren naar Den Haag voor demonstratie
Honderden Overijsselse boeren naar Den Haag voor demonstratie © RTV Oost
Op 1 oktober wordt er in Den Haag een grote demonstratie gehouden door boeren. Volgens initiatiefnemer Bart Kemp gaan er tot nu toe zevenhonderd tot achthonderd boeren uit Overijssel mee naar Den Haag.
Met de demonstratie willen boeren het beeld wat mensen van boeren hebben veranderen. "De koe is een milieuvervuiler geworden en wij boeren worden gestigmatiseerd als milieucriminelen en als dierenmishandelaars", vertelt initiatiefnemer en schapenhouder Bart Kemp. 

Bedreigingen

Boeren krijgen via social media reacties van burgers. "Ze krijgen te horen dat ze dierenmishandelaars zijn." Ook is de regelgeving feitelijk niet juist volgens Kemp. 
"Wij zorgen dagelijks voor voedsel voor de Nederlander. De burger is zo ver van de boerderij af komen te staan dat die geen idee heeft wat er bij de boer gebeurt en hoe dat gebeurt. Die verkeerde beeldvorming willen we kantelen."

Vreedzaam protest

Het is de bedoeling dat boeren zo veel mogelijk met hun tractoren naar Den Haag komen. De organisatie wil zo weinig mogelijk overlast veroorzaken voor burgers. "Wij willen een vreedzame publieksvriendelijke actie met minimale overlast", aldus Kemp. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.