nieuws

CDA wil weer miljoenen voor Overijsselse regiodeals

CDA wil miljoenen voor Overijsselse regiodeals
CDA wil miljoenen voor Overijsselse regiodeals © Thinkstock / holwichaikawee
Het CDA wil dat de provincie Overijssel zich hard maakt om miljoenen euro's aan rijksgeld binnen te halen voor Overijsselse regiodeals. Tijdens de Statentafel van aankomende woensdag doet CDA'er Susan Faal hiertoe een oproep.
Regiodeals zijn plannen waarbij overheden, onderwijs, bedrijven en instellingen samen werken om de economie in een bepaalde regio te stimuleren. Het Rijk stelt opnieuw een fors bedrag beschikbaar om verschillende regiodeals te sluiten. In de vorige ronde werd er dertig miljoen euro binnengesleept voor de regiodeal Twente.

Energie en creativiteit

“We hebben tijdens de vorige ronde gezien dat er in Overijssel veel energie en creativiteit aanwezig is in de regio’s om met verschillende partijen plannen te ontwikkelen voor een krachtiger Overijssel. Als er een mogelijkheid is om opnieuw geld naar Overijssel te halen, moeten we die kans met zijn allen pakken”, vindt een enthousiaste Susan Faal.
Regio’s kunnen tot 1 december een voorstel aanmelden. Na sluiting van de inschrijftermijn wordt besloten welke voorstellen nader uitgewerkt worden tot een regiodeal. 

Vijf regiodeals

Inmiddels zijn er vijf regiodeals uitgewerkt. Voor de regiodeal Twente ‘slimme en schone economie en arbeidsmarkt’ is door het Rijk in de vorige ronde dertig miljoen euro toegekend.
Overijssel investeert zelf veertig miljoen euro in de andere regiodeals; regiodeal Zwolle ‘investeren in om- en bijscholing en vasthouden van talent’, regiodeal Cleantechregio ‘diverse projecten circulaire economie en energie’, regiodeal Giethoorn ‘toekomstbestendig toerisme en leefbare kern’ en de regiodeal toekomstgerichte erven ‘asbestfonds, toekomstgerichte erven met oog op leefbaar platteland’.
Als het aan het CDA ligt, komt daar ook geld vanuit het Rijk bij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.