nieuws

Verlichting voor scholieren bij start aanleg fietssnelweg Dalfsen-Zwolle

Aanleg fietssnelweg Dalfsen-Zwolle van start
Aanleg fietssnelweg Dalfsen-Zwolle van start © Donald Harpenslager
Een setje lampen voor alle scholieren die zich vanochtend in alle vroegte hadden verzameld bij de nieuwe fietsopstelplaats bij de Ankummer Es in Dalfsen. Een goedmakertje omdat ze de komende tijd om moeten fietsen richting Zwolle. Vandaag is de aanleg van de fietssnelweg tussen Dalfsen en Zwolle van start gegaan.
Hoewel de werkzaamheden woensdag pas van start gaan, werden de scholieren vandaag alvast alert gemaakt. Medio december moet de vijftien kilometer lange route (via de Vossersteeg in Ankum en langs de Hessenweg) klaar zijn.

Eerst de dijk

De aanleg van de landschappelijke dijkroute langs de Vecht, ook vijftien kilometer lang, vraagt meer geduld vanwege de aanpak van de dijken. Dat moet eerst zijn afgerond voordat het fietspad kan worden aangelegd.
De dijk die vanuit Dalfsen gezien in het verlengde ligt van de zuidelijke Vechtdijk, wordt in de tweede helft van volgend jaar aangepakt.

Snelle route
De snelle fietsroutes lopen over bestaande wegen die over de volledige afstand worden voorzien van zwart asfalt met aan weerszijden grijze betonstroken die strak tegen het wegdek aanliggen. Daardoor ontstaat een gladde en veilige fietsstrook waar fietsers voorrang hebben op het overige verkeer. Kruisingen worden rood gekleurd en voorzien van haaientanden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.