nieuws

Kersverse burgervader van Zwolle kan op de fiets naar het werk

Hij gaat nog niet direct in Zwolle wonen, de kersverse burgemeester Peter Snijders. Toch kan hij voortaan op de fiets naar het werk, want als cadeau van de gemeenteraad kreeg hij een fiets.
Snijders werd maandagavond geïnstalleerd als burgemeester van de provinciehoofdstad. Dat gebeurde aan de vooravond van de uitvaart van zijn moeder, die vorige week de dag voor Snijders afscheid als burgemeester van Hardenberg overleed. De Raad stond vanavond nog even stil bij het overlijden van de moeder van de nieuwe burgemeester.
Verhuizing
Snijders woont voorlopig nog in Hardenberg. Dat doet hij tot hij een geschikt huis in de gemeente Zwolle heeft gevonden. De gemeenteraad geeft hem daar een jaar de tijd voor.
Tot die tijd kan Snijders op zijn gloednieuwe fiets naar het werk.

Circulaire fiets

Snijders kreeg van de raad een circulaire fiets, gemaakt van gerecycled plastic. Zwolle heeft twee circulaire fietsen in bruikleen en niet gekocht want in een circulaire economie gaat het niet om het bezit van een fiets maar om het gebruik. De fietsen worden binnen de organisatie gebruikt als dienstfiets.
Luister hoe 'Petertje' welkom wordt geheten:
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.