nieuws

Werkstraf voor vrouw die bij bedrijf in Almelo tachtigduizend euro verduisterde

Werkstraf voor vrouw die bij bedrijf in Almelo tachtigduizend euro verduisterde
Werkstraf voor vrouw die bij bedrijf in Almelo tachtigduizend euro verduisterde © RTV Oost
Een 42-jarige financieel medewerkster van een bedrijf uit Almelo is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur, omdat ze tussen 2014 en 2017 ruim tachtigduizend euro verduisterde. Ook moet de vrouw, die inmiddels in Brabant rondzwerft, het verduisterde bedrag terugbetalen.
Tegen de vrouw was een werkstraf van 240 uur en vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist. De verduistering kwam aan het licht toen de belastingdienst beslag legde op de rekeningen van het Almelose bedrijf. De vrouw had de verplichte afdrachten nooit betaald en de dienst wilde opheldering over de gang van zaken.

Relatie

Op het moment dat de vrouw geld verduisterde, had ze een relatie met de eigenaar van het bedrijf. De vrouw werd desondanks op staande voet ontslagen.
Onderzoek door een accountantskantoor wees uit dat de administratie een grote puinhoop was. Bij een bezoek aan de woning van de 42-jarige bleek er ook sprake te zijn van een puinhoop. Het huis was zwaar verwaarloosd en in de woning werden zakken vol ongeopende post aangetroffen.

Treinkaartje

Waarom de vrouw het bedrag verduisterde werd niet duidelijk, maar waarschijnlijk zat ze diep in de financiële problemen. De vrouw verscheen twee weken geleden niet bij haar rechtszaak. Ze had geen geld voor een treinkaartje. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.