nieuws

Ongeneeslijk zieke Suzan wil met Samenloop voor Hoop geld voor anderen inzamelen

Tubbergen komt komend weekend massaal in beweging voor de Samenloop voor Hoop. Het wandelevenement waarbij geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding heeft met Tubbergen veruit de grootste editie van Nederland. Elke dag besteedt RTV Oost in de week voorafgaand aan Samenloop voor Hoop aandacht aan dit evenement, met vandaag eregast Suzan Broekman.
Suzan komt uit Langeveen en is ongeneeslijk ziek. In 2005 kreeg ze de diagnose borstkanker. De operatie ging goed en ze zou volledig 'schoon' zijn. Toch kreeg ze zo'n twaalf jaar later last van haar heup, waar ineens uitzaaiingen bleken te zitten. 
Suzan Broekman is ongeneeslijk ziek en is komend weekend eregast tijdens de Samenloop voor Hoop
Shock
"Ik kreeg last van mijn heup en het voelde niet goed. Ik ging naar de huisarts om het te laten controleren, nietsvermoedend. Ineens stond de arts 's middags voor de deur. Ik had weer kanker", zegt Suzan. "Ik had uitzaaiingen in de botten. Dat was wel even een hele heftige periode. Het is net of de grond dan onder je voeten wegzakt."
Gelukkig wist Suzan de draad snel weer op te pakken. "Ik dacht, we gaan er weer voor. Toch was het moeilijk, want in de periode dat ik het slechte nieuws kreeg, zat mijn dochter vlak voor de examens. Ik heb het dus bewust een tijdje stil gehouden."

Chemo

Vervolgens moest Suzan een traject in met hormoonkuren. Na een jaar volgde wederom slecht nieuws: "Ze had uitzaaiingen in de lever en er moest gestart worden met chemokuren. Ze proberen de kanker zoveel mogelijk tegen te werken, maar het is niet meer te genezen."
Aankomend weekend is Suzan eregast tijdens de Samenloop voor Hoop. Ze heeft een mooi doel voor ogen. "Ik hoop zoveel mogelijk geld in te zamelen voor andere kankerpatiënten. Ik hoop dat de techniek erdoor vooruit gaat en de anderen er baat bij hebben."

Live op RTV Oost

De Samenloop voor Hoop in Tubbergen hoor je zaterdag 21 september vanaf 16.00 uur tot 23.00 uur op Radio Oost. Op social media, TV Oost en online volg je bijzondere momenten en verhalen.
Op zondagochtend zijn we vanaf 10.00 uur in Tubbergen met Radio Oost. Van 12.00 tot 17.00 uur kun je op TV Oost en rtvoost.nl live meekijken met de lopers. Om 18.00 uur eindigen alle uitzendingen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.