nieuws

Museum Nieuwleusen verkoopt dubbele items: "Wat moeten we met twintig strijkijzers"

Museum Palthehof
Museum Palthehof © RTV Oost
Museum Palthehof in Nieuwleusen gaat dubbele items uit de collectie verkopen. De collectie is opgebouwd uit schenkingen van leden en buurtbewoners. "We hebben in de loop van de jaren heel veel schenkingen gekregen. Aan drie strijkijzers hebben we in het museum wel genoeg", vertelt Gees Bartels van het museum als voorbeeld. "Wat moeten we met die andere tien of twintig?", vraagt ze zich af.
Voor het museum werd het duidelijk dat er veel dezelfde items waren, toen het depot werd geordend. Ook staan er veel items die niet goed toonbaar zijn in het museum. Daarom heeft het museum nu besloten dat het tijd wordt om deze spullen van de hand te doen.
"Veel dezelfde items, of dingen die op elkaar lijken, hebben we niet nodig. Met drie items van hetzelfde kunnen we een ontwikkeling in de tijd laten zien, daar hebben we er niet veel meer voor nodig."

Opbrengst

De opbrengst van de verkoop van de overbodige items vloeit terug naar het museum. "Nu hebben we ons depot nog op een andere plek. In de toekomst willen we dat bij het museum hebben. Al gaat daar nog heel veel tijd overheen."
Ook wil het museum de expositieruimtes opknappen. "Het mag wel wat eigentijdser worden. Bijvoorbeeld met nieuw meubilair. Nu staan er nog veel 'krijgertjes', wat niet altijd bij elkaar past."
Wil het museum er nog een flink bedrag aan over houden, dan moet er veel verkocht worden. Voor de items wordt niet de hoofdprijs gevraagd. "Het zijn allemaal vriendelijke prijzen. Te beginnen bij vijftig cent of een euro, met een maximum tot 25 euro."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.