Maximumsnelheid N351 bij Kuinre blijft tachtig: inwoners teleurgesteld

De maximumsnelheid op de weg N351 bij Kuinre blijft tachtig kilometer per uur. De provincie wil de snelheid niet aanpassen naar vijftig kilometer per uur, een vurige wens van inwoners van het dorp. Een groep inwoners van Kuinre was vanochtend op het provinciehuis in Zwolle om te pleiten voor een snelheidsverlaging. Ze gingen teleurgesteld naar huis. 

Inwoners van Kuinre willen een snelheidsverlaging omdat de weg veel geluidsoverlast geeft. Daarnaast zijn er regelmatig onveilige situaties, vooral ook met overstekende kinderen. Het dorp is bang dat de overlast alleen maar toeneemt na een opknapbeurt van de weg. De N351 wordt verbreed waardoor de weg meer verkeer en zwaarder verkeer kan verwerken. 

Geen oren naar
Het verlagen van de maximumsnelheid is een bevoegdheid van de provincie. Maar gedeputeerde Bert Boerman heeft er geen oren naar, zo bleek vanochtend in Zwolle. Volgens Boerman is de weg een doorgaande route tussen de provincie Flevoland en Friesland en is het niet logisch voor de weggebruiker om ter hoogte van Kuinre de snelheid eruit te halen.  

Daarnaast is uit een onafhankelijke meting gebleken dat er objectief geen sprake is van geluidsoverlast. Ook staat er volgens Boerman maar een beperkt aantal huizen dicht op de weg.  

CDA niet blij

Het CDA neemt geen genoegen met het standpunt van Boerman. Statenlid Bart van Moorsel bereidt een politiek voorstel voor om de situatie in Kuinre beter te onderzoeken en maatregelen te nemen die tegemoet komen aan de wensen van de bevolking. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: