nieuws

Twentse YouTuber Emma wil met film stigma's psychische zorg wegnemen

Gewapend met camera, tas en statief trekt de vierentwintig jarige Emma Hoogenraad er graag op uit. "Ik maak vooral verhalen over bijzondere mensen met bijzondere verhalen. Verhalen vertellen of storytelling brengt mensen dichter bij elkaar en kan vooroordelen wegnemen, daar geloof ik echt in." Haar laatste film, over vooroordelen en psychische aandoeningen, was goed voor de Saxion Afstudeerprijs.
De film heeft de YouTuber en studente Media Informatie en Communicatie gemaakt voor de 'Samen Sterk zonder Stigma'. Het leverde haar naast de Saxion Afstudeerprijs een geldbedrag van vijftienhonderd euro op.

Kampioen

Na het zien van een DVD met afleveringen van 'Floris' wilde Emma filmmaker worden. Op dertienjarige leeftijd begon ze haar YouTube kanaal 'Kampioen' over paarden. "Ik heb meer dan honderd filmpjes gemaakt en heb meer dan twintigduizend volgers."
Een paar jaar geleden besloot ze om een tweede kanaal te beginnen 'Spaces of Stories'. "Het paardenkanaal groeide met me mee, maar op een gegeven moment wilde ik meer diepgang, een kanaal waar ik bijzondere verhalen kan vertellen."
De filmmaker hoopt dat het 'serieuze' kanaal net zo succesvol wordt als 'Kampioen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.