Expeditie Oost: Blinde Sjakie op zoek naar een vrijwilliger voor zijn ouwe dag

Sjakie is één van de 46 paarden van rusthuis 't Olde Manegepeerd in Damsholte. Zijn 'baasje' is ernstig ziek en kan de verzorging niet meer aan. Daarom zijn de huidige vrijwilligers op zoek naar collega's.

"Ik heb inderdaad contact gezocht met RTV Oost omdat de behoefte aan nieuwe vrijwilligers nu erg groot is", aldus Sandra Werkman. 

Sander Werkman, één van de vrijwilligers (Foto: Esther Rikken)
Sander Werkman, één van de vrijwilligers (Foto: Esther Rikken)

Een plek vol liefde

"Zelf ben ik ook vrijwilliger hier en geniet ik met volle teugen van de plek, het werk maar zeker ook het contact met de dieren".

Team Expeditie Oost ziet Rika Lassche aan het werk met de paarden. Respectvol en met heel veel liefde haalt zij bijvoorbeeld de blinde Sjakie uit de wei. "Ja, hem moet je voorzichtig benaderen en helemaal naar de stal begeleiden. Het een en ander kost een hoop tijd, maar ze verdienen het. Stuk voor stuk", aldus een glimlachende Rika.

Rika Lassche en haar paarden van 't Olde Manegepeerd (Foto: Esther Rikken)
Rika Lassche en haar paarden van 't Olde Manegepeerd (Foto: Esther Rikken)

Uit de hand gelopen hobby

"Samen met mijn man, die inmiddels overleden is, ben ik in 1997 thuis begonnen met de opvang van 'oude' manegepaarden. Inmiddels hebben we er 46 en huur ik de stal van de buurman. Het is eigenlijk te gek wat ik hier doe, samen met de ruim vijftien vrijwilligers. Maar de dieren hebben er recht op. Althans, zo denk ik erover", aldus de 70-jarige paardenliefhebster.

Kom ons helpen!

Kijk de video om een indruk te krijgen van de manege en wellicht denk je na het zien van de liefdevolle beelden, 'Hé, dat is ook wel iets voor mij', dan kun je mailen naar info@manegepeerd.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: