nieuws

Expeditie Oost: Medailleregen in Balkbrug

De druiven zijn bijna rijp
De druiven zijn bijna rijp © Bert Eeftink
Een medailleregen in Balkbrug. Wijngaard Reestlandhoeve viel maar liefst negen maal in de prijzen bij de grootste erkende wijnkeuring van de wereld in Wenen. 2 gouden medailles, 6 zilveren medailles en 1 bronzen medaille. Voor Expeditie Oost een duidelijke reden om even een kijkje te nemen bij deze succesvolle wijnboeren uit onze provincie. 
De Reestlandhoeve ligt in het Reestdal, op de grens van Overijssel en Drenthe. De bodem is er uitstekend geschikt voor het verbouwen van diverse druivenrassen. Dat was voor het echtpaar John en Wilma Huisman reden om in 2003 te beginnen met de aanplant van een bescheiden wijngaard, die inmiddels is uitgegroeid tot een oppervlakte van drie hectare.
John en Bas Huisman
John en Bas Huisman © Bert Eeftink

Bedenktijd

“We mogen binnenkort naar Oostenrijk voor de prijsuitreiking”, zegt zoon Bas Huisman. Aan hem de taak om de wijnboerderij in de toekomst verder uit te bouwen. “Maar ik studeer nu nog”, zo zegt hij. “Dus ik heb nog enige bedenktijd”. Toch draait Bas al volop mee in het bedrijf. "De wijnwereld is een mooie wereld".  
Winnende wijngaard uit Balkbrug

Trots

Tussen de druivenranken wordt inmiddels hard gewerkt om overbodig groen weg te halen, zodat de druiven voldoende zonlicht krijgen. John Huisman: “De meeste druiven hebben nog wat extra tijd nodig voordat we ze kunnen oogsten. Gelukkig breken er weer een paar warme dagen aan”. Hij en zijn zoon zijn bijzonder trots op de internationale eer die hen nu toekomt. “Letterlijk een kroon op je werk”.
De prijswinnende wijnen
De prijswinnende wijnen © Bert Eeftink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.