nieuws

Deventer stuurt interne mail over zieke werknemers per ongeluk naar enkele duizenden ontvangers

Interne mail gemeente Deventer per ongeluk naar 2600 ontvangers gestuurd
Interne mail gemeente Deventer per ongeluk naar 2600 ontvangers gestuurd © RTV Oost
Een interne mail over vier zieke werknemers op een afdeling van de gemeente Deventer is vanmorgen per ongeluk naar 2.600 ontvangers gestuurd. In de mail staan onder meer de namen van de zieke werknemers en wie hen vervangen.
De mail, die alleen voor werknemers van de gemeente Deventer bestemd was, werd onder meer aan medewerkers en raadsleden van de gemeenten Raalte, Deventer en Olst-Wijhe gestuurd. Ook medewerkers van Hogeschool Saxion en mensen bij provincie Overijssel ontvingen de mail.

Verhoogd risico op fraude?

Opvallend: volgens het Raalter VVD-gemeenteraadslid Alexander Kreule werd de mail ook aan oud-gemeenteraadsleden gestuurd. "Mensen die soms al aan de andere kant van het land wonen."
"Hoe kan het dat iemand met één druk op de knop de hele gemeente kan mailen?", vroeg de VVD'er zich af. Omdat tussen de ontvangers ook een mailadres voor de verwerking van automatische incasso's stond, wil Kreule ook weten of de gemeente nu een verhoogd risico op fraude loopt.

'Ik ga er van uit dat het protocol gevolgd is'

Burgemeester Martijn Dadema van Raalte bevestigde het datalek tegenover de gemeenteraad. De vragen van de VVD worden schriftelijk beantwoord. Wel stelde de burgemeester dat hij verwacht dat het datalek, zoals dat hoort, bij de Autoriteit Persoonsgegevens is gemeld.
"Ik ga er van uit dat het protocol is gevolgd en dat er dus melding is gemaakt", sprak Dadema.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.