nieuws

Taakstraf voor frauderen met klantgegevens sportschool in Vriezenveen

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © RTV Oost/ Allard Olsman
Een 35-jarige man uit Almelo is veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand, omdat hij vorig jaar spullen bij webshops bestelde op naam van anderen. De spullen kwamen terecht bij afgiftepunten, waar ze vervolgens onder valse voorwendselen werden opgehaald.
De namen en gegevens die gebruikt werden, kwamen uit de administratie van een voormalige sportschool aan het Westeinde in Vriezenveen. De eigenaar van die sportschool, een 38-jarige man uit Vriezenveen, wordt ook vervolgd. Zijn strafzaak werd twee weken geleden uitgesteld tot eind mei volgend jaar. De man zit tot die tijd in een kliniek om af te kicken van zijn drugsverslaving. 

Nachtmerrie voor slachtoffers

De voormalig eigenaar was aan lager wal geraakt na zijn scheiding. Hij raakte dakloos en aan de drugs. De boekhouding, met daarin de namen en gegevens van veel klanten uit Vriezenveen, kwam terecht in het verslaafdenmilieu. De Almeloër was een van de verslaafden die gebruik maakten van de gegevens. Die werden uiteindelijk bij hem thuis opgeslagen. Hij bestelde onder meer drones en een zwembad. 
Voor de klanten wiens naam en gegevens werden misbruikt, was het gebeuren een nachtmerrie. Zij kregen aanmaningen en deurwaarders achter zich aan omdat ze niet betaalden voor artikelen die door de beide verdachten besteld waren. Het kostte hen veel moeite en tijd om de webshops ervan te overtuigen dat ze het slachtoffer waren van identiteitsfraude.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.