nieuws

Werkgroep heeft vergunning aangevraagd: standbeeld Go Ahead-icoon Halle weer een stap dichterbij

Het toekomstige standbeeld van Leo Halle op een montagefoto
Het toekomstige standbeeld van Leo Halle op een montagefoto © Archief
Het standbeeld van Go Ahead Eagles-icoon Leo Halle is weer een stapje dichterbij. De werkgroep 'Een beeld voor Leo' heeft de vergunning aangevraagd om het beeld voor De Adelaarshorst te mogen plaatsen.
Uit het vooronderzoek naar de vergunning kwam een positief resultaat. Daarmee lijkt het papierwerk wel rond te komen. Toch lijkt één ding de komst van het standbeeld van de doelman nog te kunnen dwarsbomen: geld. Voor het beeld is in totaal 30.000 euro nodig, en dat bedrag heeft de werkgroep nog niet bij elkaar. "We hebben nog zo'n 4.000 euro nodig", vertelt Jan Henk van der Kolk van de werkgroep.

Dramatisch seizoen

De inzamelactie startte aan het begin van het seizoen 2017/2018. Na een voortvarend begin liep de actie toch wat stroever dan gehoopt. "Ik ga al bijna dertig jaar naar Go Ahead Eagles, maar dat seizoen was zó slecht. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Door het slechte seizoen was de bereidwilligheid om wat te geven ook veel minder", legt Van der Kolk uit.

Half jaar

Daardoor viel de planning om het standbeeld voor de start van het huidige seizoen te onthullen in het water. Van der Kolk: "De aanvraag van de vergunning duurt een paar maanden, net zoals het laten maken van het beeld. Al met al zal het een half jaar duren, in die tijd hopen wij het resterende bedragen bij elkaar te hebben."
Begin mei moet het standbeeld onthuld worden. "Dan voetbalt Go Ahead honderd jaar aan de Vetkampstraat. Dat lijkt ons een mooi moment om het beeld van Halle te onthullen."
Leo Halle is de eerste die een standbeeld krijgt bij de thuishaven van de Eagles.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.