FC Twente Vrouwen onderuit bij Ajax, PEC Zwolle laat eerste zege glippen

FC Twente Vrouwen heeft het duel bij Ajax vanavond verloren. In Amsterdam werd het 2-1. PEC Zwolle leek op weg naar de eerste zege, maar bij VV Alkmaar werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven en eindigde het in 2-2.
Van Lunteren zette de Amsterdamse vrouwen na een half uur op voorsprong. De international schoot een vrije trap binnen. Een paar minuten na rust werd het gelijk. Bente Jansen veroverde de bal en schoot zelf de 1-1 binnen. Het bleef echter niet bij die gelijke stand. Negen minuten voor het einde bezorgde Bakker Ajax de zege.

Zwolle geeft voorsprong weg

Na een kwart wedstrijd kwam PEC Zwolle op voorsprong. Bruinenberg scoorde op aangeven van Van Olst. Kort voor rust werd het 0-2. Tromp zorgde voor de ruststand in Alkmaar. Na rust speelde de thuisploeg beter, maar wist het de kansen lang niet af te maken. Een paar minuten voor het einde was het wel raak. Dompig maakte de 1-2. Een paar minuten later werd het nog erger voor PEC. Ursem maakte gelijk. Daarmee zag PEC de eerste driepunter door de vingers glippen, maar pakte het wel het eerste punt van het seizoen.
Bekijk hier de andere uitslag en de stand in de eredivisie en hier de statistieken van de speelsters.