nieuws

Armoedig PEC Zwolle beleeft kansloze avond bij FC Groningen

PEC Zwolle staat weer met beide benen op de grond. Na de 6-2 zege op RKC Waalwijk van vorige week beleefde de ploeg van trainer John Stegeman een kansloze avond op bezoek bij FC Groningen en had het geluk dat het slechts bij 2-0 bleef. 
Ondanks dat FC Groningen zeker geen hoogstaand voetbal op de mat legde, mocht PEC Zwolle haar doelman Xavier Mous dankbaar zijn dat het bij de rust niet meer dan 1-0 stond. De 24-jarige sluitpost wist diverse goede mogelijkheden van de thuisploeg onschadelijk te maken, maar kon niet voorkomen dat Ramon Pascal Lundqvist halverwege de eerste helft de openingstreffer op het scorebord knalde. 

Hamer probeert het
Pas na ruim een halfuur voetbal stichtte PEC Zwolle voor het eerst gevaar en moest Sergio Padt in actie komen. Gustavo Hamer zag de doelman van FC Groningen te ver voor zijn goal staan en probeerde het met een lepe poging van afstand, maar Padt had dit tijdig door en redde vakkundig. 

Opbouwen

De thee fungeerde niet als wondermiddel en ook in de tweede helft kwam het hulpbehoevende PEC Zwolle geen moment in de wedstrijd. Ofschoon iedere Zwolse aanvalspoging strandde voordat de middenlijn bereikt was, bleven de mannen van Stegeman tevergeefs opbouwen. En hieruit viel dan ook de 2-0. Sam Kersten leverde het leer knullig in, waarna Charlison Benschop ploeggenoot Ajdin Hrustic in stelling kon brengen. De Australiër liet Mous vervolgens vanaf randje zestien met een bekeken schot kansloos.

Geen slotoffensief

Onder meer de lat voorkwam dat FC Groningen nog verder uitliep en dat zorgde ervoor dat er weer een sprankje hoop leek te doen opborrelen bij PEC Zwolle. Pelle Clement had de Zwollenaren tien minuten voor het einde terug in de wedstrijd kunnen schieten, maar de middenvelder mikte uit kansrijke positie te hoog en schoot over. Het was de enige serieuze kans voor de bezoekers in deze wedstrijd. Tot een heus slotoffensief kwam dus het niet, waardoor FC Groningen de drie punten meer dan terecht in eigen huis hield. 

FC Groningen - PEC Zwolle 2-0

1-0 Lundqvist (19)
2-0 Hrustic (59)
Arbiter: Van der Eijk
Geel: Matusiwa
FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Van Hintum; Matusiwa (Postema/90+2), Lundqvist (El Hankouri/72), El Messaoudi; Hrustic (Schreck/78), Benschop, Warmerdam
PEC Zwolle: Mous; Van Wermeskerken, Dekker, Kersten, Paal; Hamer, Bruns, Clement; Bel Hassani (Ghoochannejhad/54), Thy, Saymak (Johnsen/71)
Bekijk hier de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie. De statistieken van de spelers van PEC Zwolle zijn via deze link te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.