nieuws

Grote brand bij houtbewerkingsbedrijf in Daarlerveen

Bij een bedrijf in Daarlerveen was gisteravond een uitslaande brand. Het vuur veroorzaakte rookwolken die in de wijde omgeving te zien waren. De brandweer is tot vanochtend bezig geweest met de brand. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.
Een beveiligingsbedrijf ontdekte de brand zondagavond rond kwart over zeven aan de Daarlerweg. Het vuur ontstond in een hal van houtbewerkingsbedrijf Klein Kromhof, de brandweer vermoedt dat de oorzaak niet meer te achterhalen is. In het pand zijn houtvezels opgeslagen.
De brandweer heeft de hele nacht geblust bij het houtwerkingsbedrijf in Daarlerveen
Twee brandweerpelotons kwamen naar de plek toe om de brand te blussen. Ook zijn er hoogwerkers en een drone ingezet. De inzet is er vooral op gericht overslag naar een naastliggende hal te voorkomen, zo meldt de brandweer. Deze kans is aanwezig, omdat er buizen voor de transportatie van zaagsel door het pand lopen die in verbinding staan met andere hallen. 

Grote rookwolken

Door de brand is veel rook ontstaan, die richting het naastgelegen Vroomshoop trokken. De brandweer riep omwonenden op om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.
Het incident bracht veel mensen op de been, zij werden door de politie op afstand gehouden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De hal waar de brand uitbrak kan als verloren worden beschouwd.
Grote brand bij bedrijf in Daarlerveen
Grote brand bij bedrijf in Daarlerveen © Patrick Weegink / News United
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.