Lars Boven wil zichzelf verbazen bij WK Tijdrijden

"Ik was verbaasd toen ik Nederlands kampioen werd. Tijdens het EK werd ik tweede. Toen was ik weer verbaasd." En vandaag hoopt Lars Boven uit Reutum zichzelf nog eens te verbazen, als hij bij het WK voor Junioren in het Engelse Yorkshire de tijdrit fietst.

Als Nederlands kampioen mag Boven ook nog eens rijden in de kampioenstrui. Tijdrijden draait volgens Boven vooral om de juiste houding. "Daar moet je veel op trainen, anders doet na vijf minuten tijdrit alles zeer, omdat je vol aan het trappen bent."

Jumbo-Visma

Het afstellen van de fiets en het vinden van de juiste houding komt zeer precies. Alle afstanden moeten kloppen zodat de renner perfect op de fiets zit. Boven krijgt daarbij af en toe wat hulp van zijn vader, die ploegleider is bij de succesformatie Jumbo-Visma. "Hij heeft vaak kleine dingetjes, waar hij mij net een beetje mee kan helpen." 

Na dit seizoen zal Boven nog veel meer kunnen leren van die Nederlandse wielerploeg. Dan staat hij onder contract bij de beloftenploeg van Jumbo-Visma. "Dat is een mooie kans, ik hoop er vooral heel veel te leren", zegt Boven.

Concrete doelen heeft hij nog niet voor volgend jaar. Maar voor het WK zijn die er wel, al noemt hij ze nog wat voorzichtig. "Als ik top vijf kan rijden ben ik tevreden. Maar dat ben ik ook als ik er voor mijn gevoel alles uit heb gehaald."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Reutum Noordoost-Twente Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: