nieuws

Burgemeester Zwolle: "Woning van slachtoffer schietpartij Stadshagen minstens vier weken gesloten"

De woning van de man die afgelopen weekeinde werd beschoten in de Zwolse wijk Stadshagen, blijft ten minste vier weken gesloten. Dat maakte burgemeester Snijders van Zwolle vanavond tijdens de raadsvergadering bekend. De buurt is over het besluit ingelicht.
Snijders reageerde daarmee op vragen van het CDA, dat zich afvraagt hoe de veiligheid van de wijk in de toekomst gewaarborgd wordt nu daar een mislukte liquidatiepoging heeft plaatsgevonden.
Op die vraag had de burgemeester niet direct een pasklaar antwoord, omdat diverse instanties de komende week nog met elkaar om tafel gaan om daarover na te denken. Maar op de korte termijn moet de sluiting van de woning ervoor zorgen dat de rust in de buurt terugkeert.

'Niet acceptabel'

Snijders heeft de wijk en zijn bewoners vanochtend bezocht. "Ik heb aan den lijve ondervonden dat de schietpartij een enorme impact heeft in de buurt. De bewoners enorm geschrokken en voelen zich onveilig."
De openbare orde is in het geding, concludeert Snijders. "Dat vind ik niet acceptabel. Zwolle en daarmee de wijk Stadshagen hoort veilig te zijn."

'Geen mededelingen'

Het CDA wilde ook van de burgemeester weten of er al meer bekend is over het onderzoek naar de mislukte liquidatie. Op die vraag moet Snijders het antwoord schuldig blijven.
"Er is momenteel nog een groot onderzoek gaande door politie en justitie, dus daar kan ik geen mededelingen over doen. Dat zou het onderzoek in de weg staan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.