nieuws

Bert Eeftink heeft 'honger naar wat anders' en vertrekt bij RTV Oost

Bert Eeftink bij het Bevrijdingsfestival
Bert Eeftink bij het Bevrijdingsfestival © RTV Oost/Wouter de Wilde
Presentator Bert Eeftink vertrekt na meer dan 25 jaar bij RTV Oost. Alhoewel de keuze voor hem niet makkelijk was, heeft hij toch het besluit genomen om per december te stoppen. "Ik heb een behoorlijk stuk geschiedenis in dit bedrijf liggen", legt hij uit.
De Gorenaar kiest voor een toekomst als freelancer. Eeftink is populair in de theaters als 'Helligen Hendrik', daar zal hij zich vanaf december meer op gaan richten. "Als ik ooit nog een stap wil maken, dan is nu het moment. Als ik wacht, zit ik al tegen mijn pensioen aan", legt hij met een knipoog uit.
Je doet een deur dicht en hoopt dat er weer een hoop opengaan
Bert Eeftink
Helligen Hendrik is niet het enige waar Eeftink zich mee bezig wil gaan houden. "Je doet een deur dicht en hoopt dat er weer een hoop opengaan. Helligen Hendrik is de basis, dat blijf ik zeker doen. Er komen ook wat dingetjes bij in de theater- en festivalwereld, maar dat staat nog in de kinderschoenen."
Met een afscheidsprogramma lijken we geen rekening te hoeven houden. "Ik ben niet zo van het afscheid nemen. Het liefst loop ik stil weg."
Tekst gaat verder onder foto
Helligen Hendrik (Bert Eeftink)
Helligen Hendrik (Bert Eeftink) © RTV Oost

Ruim 25 jaar dienstverband

Eeftink begon ooit bij het jongerenprogramma Hart en Vierkant en werkte daarna bij de omroep als sportverslaggever, bureauredacteur, nieuwsverslaggever, programmamaker, radiopresentator en was host van de dagelijkse talkshow En Dan Nog Even Dit.
"Ik heb heel veel mooie dingen mogen doen, veel mensen leren kennen en ik heb er een paar vrienden voor het leven door gekregen. Ik vertrek dan ook zeker niet met een zuur gevoel. RTV Oost heeft me heel veel gebracht. Ik had gewoon honger naar wat anders" zegt de presentator.

'Het is jammer'

RTV Oost-directeur Marcel Oude Wesselink betreurt het besluit van Eeftink. "Het is jammer voor RTV Oost, maar ik heb respect voor zijn beslissing en wens hem het allerbeste toe. Ik bedank hem voor zijn inzet, talent en creativiteit."
Toch sluit Eeftink niet uit dat hij in de toekomst als freelancer nog voor RTV Oost aan het werk zal gaan. "Voor leuke dingen sta ik altijd open, dan kunnen ze me altijd bellen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.