nieuws

Regiomanager LTO: "Waarom houdt het Rijk zich niet aan zijn eigen wetten?"

Judith Snepvangers, regiomanager LTO Noord
Judith Snepvangers, regiomanager LTO Noord © Judith Snepvangers
"Ze verzinnen wetten, waar ze zich zelf vervolgens niet aan houden en de ondernemer is de dupe." Judith Snepvangers, regiomanager bij LTO Noord, snapt niets van de overheid.
In het radioprogramma Groot Onderhoud op Radio Oost legt Snepvangers uit: "Boeren investeren in hun bedrijf volgens nieuwe regelingen en vervolgens blijken die regels niet te voldoen aan de wet. En dan heeft de boer het duur betaald en krijgt hij te horen dat het niet goed is. Dat kan toch niet?"
Snepvangers: "Bovendien zijn de boeren de laatste vijftien jaar al ontzettend innovatief bezig, maar het kan niet allemaal gelijk. De overheid verwacht dat boeren binnen no time hun bedrijf kunnen innoveren, terwijl ook een boer moet sparen om die transitie te kunnen betalen. Net zo goed als een gewone burger die een warmtepomp of zonnepanelen wil aanschaffen."
Snepvangers wil graag de samenwerking tussen boeren, burgers en buitenlui verbeteren. Wilt u meepraten over boeren, natuur of duurzaamheid? Ga dan naar www.groenoverijssel.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.