Spandoeken moeten sluipverkeer uit Twekkelo weren: "Hier fietsen onze kinderen"

Minder auto's in Twekkelo: dat is het idee achter de spandoekenactie van de Vereniging Behoud Twekkelo (VBT) en enkele inwoners. Ze maken zich zorgen over de hoeveelheid sluipverkeer door het dorp en daarom komen ze in actie.

'Let op, er kan nog een koe aankomen' en 'Ga toch fietsen'. Het zijn enkele spreuken op de spandoeken die op de Burgemeester Stroinkstraat in het buitengebied van Twekkelo zijn opgehangen. De weg wordt veel gebruikt door sluipverkeer tussen Hengelo en Enschede.


Ongelukken

"Er gebeuren gewoon heel veel ongelukken. Kleine, maar helaas ook ernstige. Vooral met fietsers. Mensen willen veilig over deze weg kunnen fietsen. Wij willen dat kinderen veilig naar school kunnen fietsen en dat wandelaars niet de berm in hoeven springen voor roekeloos rijdend verkeer", vertelt Lars Hoeksel namens de actievoerders.


Vandaag spraken de bewoners over de situatie met wethouder Jurgen van Houdt. Hoeksel: "Een goede oplossing is niet eenvoudig, dus daarom stelt de VBT voor dat bewoners samen met deskundigen van de gemeente samenwerken om een wijkverkeersplan op te stellen. Bijvoorbeeld een fietsstraat waar je dertig kilometer per uur mag rijden."

Hoeksel besluit: "Soms lijkt het alsof je op het circuit van Zandvoort bent. Maar als je nagaat dat hier ook kinderen over naar school fietsen, dan is dat heel zorgwekkend."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Twekkelo Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: