nieuws

Beweegbeleid van basisschool De Regenboog uit Enschede ook 'Beste Initiatief' van Nederland

De trotse Enschedeërs bij de verkiezing 'Beste Initiatief 2018/2019' van VSG
De trotse Enschedeërs bij de verkiezing 'Beste Initiatief 2018/2019' van VSG © Twitter / @VSG
Basisschool De Regenboog in Enschede sleept dit jaar allerlei prijzen in de wacht en dat allemaal omdat de 160 leerlingen elke dag een uur sporten. Vanmiddag werd het beweegbeleid van de basisschool uitgeroepen tot ‘Beste Initiatief 2018/2019’ van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).
Op De Regenboog sporten leerlingen van groep 1 tot en met 8 structureel elke middag één uur. Om dit te realiseren, zijn de schooltijden aangepast van 08.30 tot 15.00 uur, zodat alle kinderen tussen de middag één uur kunnen bewegen.

Niet te veel stilzitten

Het initiatief komt van basisschooldirecteur Mariëlle Siebelt, zelf sportminded en doordrongen van het belang van voldoende bewegen. "Door de technologie van tegenwoordig bewegen kinderen veel minder. Natuurlijk maken we op school ook gebruik van smartphones en iPads, maar we vinden het ook belangrijk dat kinderen niet te veel stilzitten. Daarom sporten ze nu elke dag een uurtje."
Samen met Sportaal (het sportbedrijf in de gemeente Enschede) werd het concept ontwikkeld, geïmplementeerd en waar nodig aangepast. "We bieden diverse sport- en beweegvormen aan, zodat kinderen kennis maken met verschillende vormen van bewegen", legt Jeroen Geerink, combinatiefunctionaris van Sportaal, uit.

Beter concentreren en meer energie

"Je merkt dat de kinderen het leuk vinden om nieuwe sporten te ontdekken", merkt Geerink. "Wanneer kinderen tussen de lessen door in beweging zijn, kunnen ze zich gedurende de dag beter concentreren en hebben ze meer energie."

De verkiezing 'Beste Initiatief 2018/2019' is onderdeel van de verkiezing 'Sportgemeente van het Jaar'. De prijzen werden vandaag in Emmen uitgereikt. De gemeente Gorinchem werd verkozen tot ‘Sportgemeente van het Jaar 2019’.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.