nieuws

Zilver voor Anna van der Breggen in tijdrit bij WK wielrennen

Anna van der Breggen heeft zilver veroverd op de individuele tijdrit bij het WK wielrennen. De wielrenster uit Zwolle moest in het Engelse Yorkshire zeer verrassend de winnares Chloé Dygert uit Amerika voor zich dulden.
Dygert declasseerde en onttroonde met haar suprematie Annemiek van Vleuten, die op gepaste afstand als derde eindigde. Het zilver was dus voor Van der Breggen, die meer dan anderhalve minuut moest toegeven op de nieuwe wereldkampioen: "Als je denkt dat je goed gaat en je hoort dat je een minuut achterligt, is dat niet echt motiverend", zei Van der Breggen na afloop. Ook voor haar was de winst van Dygert verrassend. "Ze staat nu in ieder geval op het lijstje erbij met kanshebbers voor de tijdrit van volgend jaar." In de zomer van 2020 wachten de Olympische Spelen in Tokyo. 
Zelf baalde Van der Breggen wel dat ze voor de vierde keer genoegen moest nemen met de tweede plaats op het WK: "Natuurlijk is het jammer dat je deze niet wint. Ik had een plan bedacht en dit was de beste tijdrit van het seizoen. Ik ben minder blij met het gat naar plek een, maar elke tijdrit is weer een nieuwe kans."
In de wegwedstrijd hoopt Van der Breggen zaterdag haar wereldtitel te verdedigen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.