nieuws

Politiek Steenwijkerland: snelheid N351 bij Kuinre moet omlaag, desnoods door bebouwde kom te verleggen

N351 wordt aangepakt
N351 wordt aangepakt © RTV Oost Jolande Verheij
Er is hoop voor de inwoners van Kuinre die graag willen dat er niet meer hard wordt gereden langs het dorp. De politiek in Steenwijkerland is het helemaal met ze eens: de snelheid op de N351 moet ter hoogte van Kuinre omlaag naar 50 kilometer per uur, ook al gaat dat tegen het beleid van de provincie in.
De N351 loopt van Emmeloord naar het Friese Oosterwolde en kruist Overijssel ter hoogte van Kuinre, vlak langs de bebouwde kom. Plaatselijk Belang Kuinre pleit er al jaren voor om de snelheid langs het dorp omlaag te brengen van 80 naar 50 kilometer per uur.

Overlast

De weg is volgens inwoners gevaarlijk en het verkeer veroorzaakt geluidsoverlast en trillingen in de oude huizen. Aangezien de weg op dit moment wordt heringericht, leek het de inwoners van Kuinre een goed moment om de snelheid aan te passen.
Zo'n 50 inwoners waren naar de raadsvergadering gekomen om hun verhaal kracht bij te zetten. Het probleem is dat de provincie verantwoordelijk is en vasthoudt aan 80 kilometer per uur op het hele traject.
De gemeente is het eens met de inwoners. Ze gaat niet over de inrichting van provinciale wegen, maar heeft wel de mogelijkheid om de grenzen van de bebouwde kom te verleggen. Op die manier kan Steenwijkerland alsnog afdwingen dat de snelheid naar 50 kilometer per uur gaat.

Uitgesteld

Door alle commotie in het dorp en onder druk van de gemeente, heeft de provincie het werk ter hoogte van het dorp al uitgesteld. Het gaat dan om een gedeelte van ruim een kilometer tussen de rotonde en de begraafplaats. 
Begin oktober gaat wethouder Scheringa van Steenwijkerland in overleg met gedeputeerde Boerman over de situatie bij Kuinre. Als hier geen goede oplossing uit komt, gaat de gemeente de grenzen van de bebouwde kom verleggen zodat het bewuste weggedeelte officieel binnen de bebouwde kom valt.
Vorige week togen de inwoners ook al naar de Provinciale Staten in Zwolle, maar dat had minder succes. Gedeputeerde Boerman gaf toen aan vast te willen houden aan 80 kilometer.
publieke tribune is afgeladen met inwoners van Kuinre
publieke tribune is afgeladen met inwoners van Kuinre © Astrid Versluis
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.