nieuws

Strafschoppen houden HHC uit KNVB Beker na dubbele misser Van der Leij

Rob van der Leij
Rob van der Leij © Orange Pictures / Bert van Berkum
HHC Hardenberg is uitgeschakeld in de KNVB Beker na een ware penalty-thriller. Achilles Veen nam de in totaal zesentwintig strafschoppen beter dan de ploeg van Gert Jan Karsten. Rob van der Leij was de enige speler namens HHC die niet raak wist te schieten. In de eerste serie van vijf miste hij al een strafschop, en ook in de tweede omloop faalde de spits. 
In de reguliere speeltijd hadden beide ploegen elkaar op 1-1 gehouden. Achilles Veen opende halverwege de eerste helft brutaal de score door een goal van Sen Aerts. HHC Hardenberg kwam daarna goed weg toen een tweede goal van de hoofdklasser werd afgekeurd. In de tweede helft trok Serge Fatima de stand gelijk.

Dubbele misser

Omdat beide ploegen in de verlening niet tot scoren kwamen moesten strafschoppen de beslissing brengen. Doelman Sander Danes maakte die serie al niet meer mee omdat hij geblesseerd naar de kant moest. Zijn vervanger Joris Bink kon van de dertien penalty's van Achilles Veen er maar één keren. Zelf schoot HHC alles raak, op Rob van der Leij na die dus tot twee keer toe faalde vanaf de stip. Daardoor mogen de Brabanders het nu in de volgende ronde opnemen tegen Roda JC. 

Hoofdtoernooi

Excelsior'31 is nu nog de enige amateurploeg uit Overijssel die zich kan plaatsen voor het hoofdtoernooi. Als het team uit Rijssen woensdag Dongen uitschakelt, wacht in de volgende ronde FC Utrecht.
Dit zijn de andere uitslagen uit de tweede kwalificatieronde en dit is het programma van de duels die tot nu toe bekend zijn in de eerste ronde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.