nieuws

GroenLinks Raalte ziet oplossing stikstofprobleem: "Koop varkenshouderij Straathof"

GroenLinks Raalte over stikstofprobleem: "Koop varkenshouderij Straathof"
GroenLinks Raalte over stikstofprobleem: "Koop varkenshouderij Straathof" © RTV Oost
GroenLinks in Raalte vindt dat de gemeente de varkenshouderij van Straathof in Mariënheem moet opkopen. Volgens de partij is het een grote kans om ammoniakrechten uit de markt te halen en daarmee het stikstofprobleem gedeeltelijk op te lossen. 
De partij vraagt het college de mogelijkheid te onderzoeken en indien mogelijk met een bod te komen. 

Straathof

De fractie vindt dat stikstofrechten opkopen de redding is voor grote bouwprojecten die stil komen te liggen door de stikstofuitspraak van de Raad van State (RvS). In de gemeente Raalte gaat het bijvoorbeeld om de N35 of uitbreidingen van bedrijventerreinen. 
En dus ziet de partij mogelijkheden nu de varkenshouderij in Mariënheem te koop staat. "Met die koop zouden belangrijke projecten waarbij de gehele Raalter samenleving bij gebaat is wel kunnen doorgaan", vertelt Ralph Mulders van de fractie.
Hij vervolgt: "De uitbreiding van varkensbaron Straathof is en blijft ongewenst en toch heeft het college deze megastal naast de woonkern Mariënheem toegestaan. Naast overlast is dit gebied een grote bron van stikstof en ammoniak. Stoppen dus met dit bedrijf."

Woningen

De partij heeft ook al een plan voor de plek waar nu de stallen van Straathof staan. "Met een rood voor rood regeling kunnen woningen voor jonge gezinnen in Mariënheem worden gerealiseerd. Het uitkopen van Straathof verdient zich dus terug." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.