nieuws

Wout Weghorst wederom opgenomen in voorlopige selectie Oranje

Wout Weghorst in het shirt van VfL Wolfsburg
Wout Weghorst in het shirt van VfL Wolfsburg © Pro Shots
Wout Weghorst is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Wit-Rusland. De Bornse spits van VfL Wolfsburg is één van de dertig spelers die behoort tot het voorlopige keurkorps van bondscoach Ronald Koeman. 
Oranje neemt het op donderdag 10 oktober in de vijfde plaatsingswedstrijd voor UEFA EURO 2020 op tegen Noord-Ierland, dat samen met Duitsland aan kop gaat in groep C. Beide landen hebben echter een wedstrijd meer gespeeld dan Nederland. Zondag 13 oktober kruist de equipe van Koeman de degens met Wit-Rusland. De definitieve selectie wordt op vrijdag 4 oktober bekendgemaakt.
Hoogma bij Jong Oranje
Justin Hoogma uit Oldenzaal maakt andermaal deel uit van de voorlopige selectie van Jong Oranje, dat EK-kwalificatiewedstrijden speelt tegen Jong Portugal (vrijdag 11 oktober) en Jong Noorwegen (dinsdag 15 oktober). Ook voor Jong Oranje wordt de definitieve selectie op vrijdag 4 oktober bekend.

Oranje onder 20

Bij het Nederlands elftal onder 20 jaar heeft coach Bert Konterman uit Rouveen een plekje ingeruimd voor FC Twente-middenvelder Godfried Roemeratoe en Heracles Almelo-verdediger Navajo Bakboord. Ook doelman Ennio van der Gouw (FC Twente) behoort tot het dertigkoppige gezelschap. De zoon van voormalig Manchester United-keeper Raimond van der Gouw maakt in Enschede (nog) geen onderdeel uit van de hoofdmacht. Oranje onder 20 speelt oefeninterlands tegen Portugal en Polen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.