nieuws

Hulpverleners vijf jaar na monstertruckdrama Haaksbergen: "Ik heb professionele hulp gezocht"

Ze zijn wel wat gewend, de hulpverleners die bij ongevallen, branden en andere incidenten hun werk moeten doen. Maar het monstertruckdrama in Haaksbergen, dat vergeten ze nooit. "Ik heb dingen gezien, dat vertel ik liever niet", zegt brandweerman Peter Rupert. Wijkagent Gea Groothuis: "Ik heb gebruik gemaakt van het aanbod om hier professionele hulp voor te zoeken. Zo heftig was het voor mij." 
Morgen is het exact vijf jaar geleden dat een show van een monstertruck in Haaksbergen faliekant mis ging. Het was een mooie, warme zondagmiddag. Tijdens het evenement Auto Motor Sportief sprong de truck over sloopauto's, meteen daarna reed het gevaarte het publiek in. Daarbij vielen drie doden en raakten tientallen toeschouwers gewond. 
De hulpverleners van de politie en de brandweer die als eerste ter plaatse waren blikken terug op die gedenkwaardige zondagmiddag 28 september 2014. 
Tekst gaat verder onder de video
Hulpverleners blikken vijf jaar na het monstertruckdrama in Haaksbergen terug
Bekijk op YouTube een complete terugblik op het monstertruckdrama van vijf jaar geleden. Lees hier wat wij eerder hebben gemeld over het drama. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.