nieuws

Schoolkinderen krijgen les in brandpreventie bij trainingscentrum brandweer

De brandweer voert in het kader van brandpreventie actie onder de noemer 'Brandweer zoekt speurneuzen'. Schoolkinderen krijgen bij het oefencentrum van de brandweer Twente op het terrein van vliegbasis Twente tekst en uitleg.
In een ruimte van het oefencentrum hangen foto's, die laten zien wat er gebeurt als het in brand vliegt. Daarnaast is een ruimte waarin een uitgebrande slaapkamer is nagebootst. De kinderen moesten uitzoeken waar de brand was ontstaan.
'Brandmelder'
"Ik vond het wel heel nuttig", zegt Tim als hij weer naar buiten komt. "Ik denk wel dat ik thuis vraag of ik een brandmelder op mijn kamer mag. Dat zou wel heel erg schelen."
Met die conclusie is René Hagen, lector brandpreventie, erg tevreden. "Daar doen we het voor. Dat de kinderen thuis ook overbrengen wat ze hier geleerd hebben."

Niet op de matras

Zo weten de kinderen nu dat ze hun mobiel niet op de matras van hun bed moeten leggen tijdens het opladen. "Dat wordt erg warm en kan zo maar brand veroorzaken. Het is veel veiliger om dat op je bureau te doen bijvoorbeeld."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.