nieuws

Overijsselse politici steken boeren hart onder de riem en reizen dinsdag mee naar Den Haag

Overijsselse politici reizen dinsdag mee naar Den Haag om boeren te ondersteunen
Overijsselse politici reizen dinsdag mee naar Den Haag om boeren te ondersteunen © Chantal Everaardt
De Overijsselse landbouwwoordvoerders van CDA, FvD, VVD, PVV, SGP en 50Plus willen de boeren tijdens het protest in Den Haag dinsdag een hart onder de riem steken. En dus reizen ze met de boeren mee, zo laten ze weten in een gezamenlijke verklaring.
De Statenleden schrijven dat de agrarische sector van groot belang is voor Overijssel. 'Zij produceren ons voedsel, geven ons werkgelegenheid, zorgen voor het Overijsselse landschap en dragen bij aan de motor van onze economie.' De Statenleden benadrukken dat ze 'trots' zijn op de boeren.
'Als Statenleden oefenen wij onze invloed uit op het provinciale landbouwbeleid', vervolgen de woordvoerders. 'Dat provinciale beleid is vaak een doorvertaling van Europees en landelijk beleid. De uitgangspunten hiervan kunnen leiden tot extra regels die verstikkend werken voor de boer.'
En daarom is het juist van belang dat de zorgen van de Overijsselse boer ook in Den Haag gehoord worden, vinden de fracties. 'Wij brengen deze zorgen over binnen onze partijen, maar niemand kan die zorg zo goed overbrengen als de boeren zelf.'
Duizenden boeren gaan aanstaande dinsdag 1 oktober protesteren in Den Haag. Een deel komt met trekkers, de rest komt met bus en trein naar het Malieveld. De actie wordt door de agrarische sector massaal gedeeld en, hoewel niet iedereen mee gaat protesteren, begrepen. Belangrijkste pijnpunt is 'het altijd wijzen met een beschuldigende vinger naar de sector'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.