nieuws

Hengelose Linda en zoon Job rijden duizenden kilometer's om geld op te halen voor vlinderziekte

Hengelose Linda haalt samen met haar zoon Job geld op voor vlinderziekte
Hengelose Linda haalt samen met haar zoon Job geld op voor vlinderziekte © Facebook Team Vlinderkind
Het zijn bijzondere dagen voor de Hengelose Linda Koehorst en haar oudste zoon Job. Ze doen in Duitsland mee aan een rally om aandacht te vragen voor de vlinderziekte, een ongeneeslijke huidaandoening met veel pijn en jeuk. En die ziekte heeft de jongste zoon van Linda. 
De rally, Rondumdekarke, begon afgelopen woensdag. Morgen keren Linda en Job terug naar Nederland. Ze reden mee als team Vlinderkind II. 
De vlinderziekte is een ongeneeslijke erfelijke huidaandoening en heet voluit Epidermolysis Bullosa (EB). In Nederland worden ongeveer twintig baby's per jaar met de ziekte geboren. Bij mensen die lijden aan EB hechten de verschillende lagen van de huid niet goed aan elkaar. Hierdoor gaat bij een klein beetje druk of wrijving de huid al kapot en ontstaan er blaren en beschadigingen. 

Rally

Deelnemers van de rally weten niet waar ze naartoe rijden. "We reden al door Duitsland, Denemarken en Zweden. Inmiddels rijden we bij Gdansk, een stad in Polen. En nu is het weer afwachten waar we heen gaan." 
Ook moeten de deelnemers tijdens de rit verschillende opdrachten vervullen, zoals een selfie maken met een boot. 

Geld inzamelen

Linda en Job willen met de rally aandacht vragen en geld ophalen voor de slopende ziekte. "We posten iedere dag op sociale media artikelen en filmpjes over de ziekte en de rally. Er zijn veel mensen die ons volgen en die dat delen, zo ontstaat er een sneeuwbaleffect."
Linda vervolgt: "We hopen dat mensen hierdoor een donatie willen doen aan stichting Vlinderkind. Dat geld kunnen we gebruiken voor onderzoek."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.