nieuws

Uit het paradijs der nutteloze voetbalfeiten: gaat een Overijsselse ploeg dit weekend stunten?

Go Ahead Eagles nam vorig jaar een punt mee uit Nijmegen
Go Ahead Eagles nam vorig jaar een punt mee uit Nijmegen © ProShots
Drie zware wedstrijden voor de Overijsselse clubs in de eredivisie. Twente wacht Feyenoord in De Kuip, PEC ontvangt medekoploper PSV en Heracles gaat op bezoek bij nummer drie AZ. Stunten lukte in het verleden soms, maar zeker niet al te vaak.
In deze rubriek zet RTV Oost nutteloze feiten, leuke weetjes en vergeten momenten uit het verleden van de duels van de Overijsselse clubs op een rij. 

PEC Zwolle – PSV

Verliezen van PSV is voor PEC natuurlijk geen schande en dat gebeurde de laatste vier seizoenen dan ook. De laatste twee seizoenen verzetten de Zwollenaren zich hevig, maar toch won PSV (1-2 en 0-1).
Vorig seizoen waren er vooral zure druiven in Zwolle. Luuk de Jong bezorgde PSV in de ultieme slotfase de 1-2 zege. Al vroeg in de wedstrijd miste Mike van Duinen een penalty namens PEC. En ook het jaar daarvoor ging PSV er diep in blessuretijd vandoor met drie punten door de winnende goal van Nicolas Isimat-Mirin.

De laatste Zwolse zege dateert van 2014, 3-1. Na rust boog PEC een 0-1 achterstand om door goals van Jesper Drost, Ben Rienstra en een vrije trap van Joost Broerse.

Aftrap zondag 14.30

Feyenoord – FC Twente
De laatste vier keer dat Twente naar De Kuip afreisde keerde de ploeg telkens terug met een nederlaag. In augustus 2013 wonnen de Enschedeërs voor het laatst: 1-4 werd het toen.

Het was destijds een vrij tumultueus duel. In de tweede helft kregen twee Feyenoorders de rode kaart waardoor Twente uit kon lopen naar 1-4. Kyle Ebecilio, Dusan Tadic (twee keer) en Luc Castaignos tekenden voor de Twentse goals.

Aftrap zondag 16.45

AZ – Heracles

Gelet op de statistieken heeft Heracles geen schijn van kans in Alkmaar. Heracles won namelijk nog nooit een eredivisiewedstrijd op bezoek in Alkmaar.

Vaak waren het verliespartijen met ruime cijfers. Vorig seizoen hielden de Almeloërs de schade door een goal van Brandley Kuwas beperkt tot 2-1, maar de twee seizoenen daarvoor werd het 5-0 en 5-1 voor AZ.

De laatste keer dat Heracles won bij AZ betrof het een bekerwedstrijd. In 2012 plaatsten de Almeloërs zich voor de KNVB-bekerfinale door in een heroïsche wedstrijd met 2-4 te winnen.

Aftrap zondag 16.45

NEC – Go Ahead Eagles
NEC en Go Ahead Eagles hebben een lange geschiedenis als het gaat om onderlinge duels. Al in 1957 stonden beide ploegen voor het eerst tegenover elkaar sinds de invoering van het betaalde voetbal. Destijds werd het in de tweede divisie 1-1.

Diezelfde uitslag stond ruim 60 jaar later in Nijmegen op de borden, vorig jaar dus. Paco van Moorsel tekende voor de Deventer-gelijkmaker.

Twee seizoenen geleden liep het uit op een deceptie voor de Eagles. NEC won met 5-1, mede door drie goals van Anass Achabar.

Aftrap vandaag 20.00
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.