nieuws

Protesterende boeren willen trekkers 'gewoon' op Malieveld parkeren ondanks verbod

Groningse boeren tijdens een protest op het Malieveld in 2018
Groningse boeren tijdens een protest op het Malieveld in 2018 © gemeente Staphorst
Protesterende boeren zijn niet van plan het 'parkeerbeleid' van de gemeente Den Haag op te volgen dinsdag. De gemeente wil dat de boeren hun trekkers bij het ADO-stadion parkeren, om daarna te protesteren bij het Malieveld. "Mooi niet", zegt de organisatie. "We rijden gewoon naar het Malieveld. Wij zijn nog welwillend, want we kunnen ook een rondje Den Haag doen."
Danielle Hekman, betrokken bij de organisatie van het protest, verwacht dat er honderden trekkers naar Den Haag gaan. "We zijn gestopt met tellen, maar het kunnen zomaar tweeduizend voertuigen worden."

Verkeersdrukte

Als het lukt om het Malieveld met de trekkers te bereiken, zou het verkeer in het centrum muurvast staan. "Zij moeten maar een oplossing verzinnen", zegt Hekman. "Wij hebben het recht om te demonstreren."
Hekman 'laat zich niet meer afschepen'. Ze boerde tot vijf jaar geleden in Ommen, waar haar familie al sinds 1770 woont. Ze moest vertrekken toen de overheid besloot dat er een retentiegebied moest komen, precies op haar stuk land.
Met de demonstratie willen boeren het beeld dat mensen van boeren hebben veranderen. In hun ogen is er continu kritiek op de landbouwsector als het gaat over het oplossen van milieu- en natuurproblemen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.