Transporteur Dennis D. behalve mishandeling deurwaarder ook voor rechter voor verkeersruzie

Transporteur Dennis D. uit Nieuwleusen moet zich behalve voor de mishandeling en gijzeling van een deurwaarder ook voor de rechter verantwoorden voor een verkeersruzie. Daarbij zou hij met een knuppel een glazen toegangsdeur van de woning van het slachtoffer aan gruzelementen hebben gemept, waarna de bewoner ook nog enkele rake klappen zou hebben opgelopen.

Dennis D. kwam deze zomer landelijk in het nieuws nadat hij en zijn vrouw waren aangehouden op verdenking van gijzeling en mishandeling van een deurwaarder. Het slachtoffer zou daarbij gedurende anderhalf uur tientallen malen met stalen buizen zijn afgetuigd. Het slachtoffer liep daarbij meerdere verwondingen op. 

Slepende procedures
De deurwaarder was in Nieuwleusen voor een incassoactie. Die was het gevolg van een aantal slepende procedures, waarin D. verwikkeld raakte nadat de transporteur in de zomer van vorig jaar ineens zijn bedrijf opdoekte en zijn chauffeurs naar huis stuurde. De vakbond en het pensioenfonds sleepten hem daarop voor de rechter.

Verkeersruzie
Rond dezelfde tijd had een man uit de regio Nieuwleusen aangifte gedaan wegens mishandeling. Na een verkeersruzie zou Dennis D. naar diens woning zijn gegaan, waarop hij met een knuppel de ruit van de deur stuk sloeg. 

Dennis D. moet nu in deze zaak 12 november voor de Zwolse politierechter verschijnen. Daarbij wordt hem niet alleen mishandeling, maar ook vernieling - vermoedelijk van de kapotgeslagen huisdeur - ten laste gelegd. Het incident is destijds via een webcam vastgelegd, waarna de videobeelden op sociale media te zien waren.

Mishandelde deurwaarder
De strafzaak tegen D. en zijn echtgenote voor gijzeling en mishandeling van de deurwaarder vindt overigens op een ander tijdstip plaats. Eerst is er 24 oktober nog een zogenoemde pro-formazitting, inhoudelijk staat de zaak voor donderdag 7 november op de rol. Dennis D. en zijn echtgenote zitten nog steeds in voorarrest.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Vechtdal Nieuwleusen Nieuws
Deel dit artikel: