nieuws

Levensgroot en levensecht: Kees Kist voor altijd in de kantine van VV Steenwijk

Kees Kist is sinds zondagmiddag voor altijd aanwezig in het clubhuis van VV Steenwijk. Vanmiddag werd er namelijk een levensgroot schilderij van de topschutter van weleer gepresenteerd.
Kist, nu 67 jaar, is de grootste speler die de club ooit voortbracht. In 1979 won hij als eerste Nederlander de gouden schoen, de prijs voor de topscorer van Europa. 

Van Steenwijk naar Oranje en PSG

In zijn carrière speelde Kist onder meer voor SC Heerenveen, AZ en Paris Saint Germain (PSG). Ook speelde hij 21 wedstrijden in het shirt van Oranje. 
Omdat het dit jaar exact veertig jaar geleden is dat Kist de gouden schoen won, besteedt zijn 'thuisclub' Steenwijk dit jaar op verschillende momenten aandacht aan hem. Zoals vandaag, bij de onthulling van het kunstwerk. Daarbij was de topschutter zelf ook aanwezig. 

'Je ziet mijn karakter in deze afbeelding'
"Ik vind hem helemaal geweldig", reageerde Kist meteen na de onthulling van het schilderij. "Je ziet mijn karakter gewoon in deze afbeelding. Het is typisch mij."
Volgens voorzitter Van Rosmalen van VV Steenwijk betekent Kees Kist nog steeds heel veel voor de club. "Heel veel mensen hebben met hem gevoetbald, Steenwijk is klein dus iedereen kent hem. Hij is gewoon aan Steenwijk verbonden."

'Het ging gewoon niet meer'
Voor de kunstenaar Jos Vegters was het nog flink stressen om het werk op tijd af te krijgen. Een schouderblessure maakte dat hij vaak niet zo lang kon schilderen als nodig was.
"Vannacht heb ik tot 03.00 uur liggend op de grond de schoenen geschilderd. Zie mijn handtekening maar, die loopt helemaal scheef. Het ging gewoon niet meer, maar het moest af." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.