nieuws

Eenkhoorn profiteert van ingreep jury bij wegrace wereldkampioenschap beloften

Pascal Eenkhoorn
Pascal Eenkhoorn © OrangePictures / Dick Soepenberg
Pascal Eenkhoorn is als zevende geëindigd in de strijd om de wereldtitel bij de beloften. In het Britse Yorkshire kon de wielrenner uit Genemuiden lang mee in de finale, maar kwam hij tekort om zich te mengen in de sprint voor de eindzege.
Landgenoot Nils Eekhoff kwam al eerste over de streep. De Nederlander was aan het einde van de wegrace van Doncaster naar Harrogate de snelste van een kopgroep van zeven renners. Eekhoff vond pas in de slotkilometer aansluiting bij de vier koplopers van de race voor wielrenners jonger dan 23 jaar.

Diskwalificatie

Eekhoff leek de eerste Nederlandse wereldkampioen bij de beloften te worden, maar daar dacht de jury anders over. De renner uit Rijssenhout werd gediskwalificeerd wegens het overtreden van de regels. De jury heeft nog niet verteld waarmee Eekhoff in de fout is gegaan. Volgens verschillende media zou hij na een valpartij geprofiteerd hebben van auto's op het parcours. 
Eenkhoorn won op 38 seconden de sprint van de tweede groep en kwam als achtste binnen, maar door de diskwalificatie van Eenkhoorn schoof hij dus op naar plek zeven. De winst ging uiteindelijk naar de Italiaan Samuele Battistella.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.